Setting Project Requirements

Objectives of Domain 1

  • Identify the purpose, audience, and audience needs for preparing image(s).
  • Demonstrate knowledge of standard copyright rules for images and image use.
  • Demonstrate knowledge of project management tasks and responsibilities.
  •  Communicate with others (such as peers and clients) about design plans.

Written Questions:
Q1: Identify three questions you may want to consider when defining a target audience.
A1: What are the goals of the project?
Will the final product be geared toward a particular business, customer, or for anyone?
For what type of audience will the final product be directed?

Q2: Explain when you must obtain permission before using copyrighted material in your own project.
A2: The symbol (letter C in a circle); the word Copyright; or the abbreviation Copr.
The year of first publication. If the work is a derivative work or a compilation incorporating previously published material, the year of first publication of the derivative work or compilation is sufficient.
The name of the copyright owner, an abbreviation by which the name can be recognized, or a generally known alternative designation of owner.

Q3: Identify three phases that might appear in a project plan.
A3: Planning and analysis, scheduling and building.

Q4: Identify five items you might include on an outline when planning your design project.
A4: What content will be included, Layout of the content and File formats needed.

Q5: What is the purpose of a mockup or comp?
A5: The purpose of a mockup or comp is presented to the client for feedback before designing the final project.

Multiple Choice:
Q1: Intellectual property does not include which of the following
A. Copyrights
B. Trademarks
C. Patents
D. Instructions
A1: D. Instructions

Q2: Under which of the following conditions can you use copyrighted work?
A. You give free advertising.
B. You give credit to the copyright holder.
C. You follow fair use laws.
D. You did not realize the work was protected.
A2: B. You give credit to the copyright holder.

Q3: From which dialog box can you add copyright information to a Photoshop document?
A. Document
B. File Info
C. Create Source
D. Citation
A3: D. Citation

Q4: Which of the following is not a style guideline for citing sources?
A. MLA
B. Chicago
C. APA
D. Times
A4: D. Times

Q5: Which of the following is not an option you can select in the File Info dialog box?
A. JPEG Setting
B. Document title
C. Keywords
D. Description
A5: C. Keywords

A comp is a prototype or design of the layout.

Copyright is a category of intellectual property providing protection to the authors of “original works of authorship,” including literary, dramatic, musical, artistic, and certain other intellectual works.

Copyrighted is attached to a work as soon as it is created, a notice of copyright may be placed on all publicly distributed copies under the authority of the copyright owner.

Deliverables is in Flash and Photoshop, the items identified to show design concepts or progress of a project. In Dreamweaver, a list of items identified during the planning and analysis stage that the project needs in order to meet the defined criteria.

Derivative work is a work that is based on or derived from one or more existing works (and previously published).

Design comp is created during the building stage it is a sketch of the layout, presented to the client either on paper or in graphics-editing application.

Fair use doctrine allows the copyrighted work to be reproduced or altered for a variety of reasons including news reporting, teaching, parity, and research.

Intellectual property refers to creations of the mind and may include copyrights, trademarks, patents, industrial design rights, and trade secrets.

Mockup is the design in electronic format. 

Project scope is a way to verify you have met the job specifications of a project, and estimate how long it should take. 

Publication is define by the 1976 Copyright Act as the distribution of copies of a work to the public by sale or other transfer of ownership, or by rental, lease or lending.

Scope creep refers to changes in the requirements of a project as the project is being constructed; a problem that can arise during development.

Target audience individuals identified that will be using the specified content, for example a website, rich media content, or a design project.

Grade: A: You gave it your all, you tried your best.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s